CHAMPIGNON CREME SOEP

Ingrediënten

  • 25 gr boter
  • 30 gr bloem
  • 1 sjalot
  • 200 gr champignons,
  • 0,5 liter bouillon van de demotafel,
  • 50 ml room,
  • gehakte peterselie,
  • peper en zout.

Voorbereiding

  • ciseleer de champignons en snipper een sjalot
  • bak de champignons en sjalotten kort in boter om laterer toe aan de gebonden soep.

Bereidingswijze

  • Maak een roux van 25gr boter en 30gr bloem.
  • Voeg de helft van de koude bouillon toe en roer glad met een garde.
  • Breng aan de kook, voeg de rest van de bouillon toe en breng weer aan de kook. Gebruik spatel voor doorroeren
  • voeg de gebakken champignonplakjes toe laat 15 à 20 minuten zachtjes trekken
  • voeg de room toe
  • breng weer aan de kook
  • breng naar wens op smaak met een beetje peper en zout

Scroll naar boven