Ga naar de inhoud
Ingrediënten
- 500 gram tomaten
- 0,25 liter bouillon
- 0,5 kleine ui
- 2 wortels
- 1 teentje knoflook
- 0,5 takje tijm
- 1 lavasblaadje
- 1 klein laurierblaadje
- peper
- zout
- 40 gram boter
- 30 gram bloem
- 60 milliliter room
- peterselie
Voorbereiding
- Was de tomaten. Snijd ze in stukken.
- Snipper de ui en de wortel.
- Hak de peterselie fijn.
Bereidingswijze
- Smelt 10 gram boter in een pan. Doe de ui, de wortel en de knoflook in de pan en smoor dit 5 minuten op middelhoog vuur.
- Doe de tomaat en de tijm erbij en smoor dit 5 minuten mee.
- Voeg de bouillon, het lavasblaadje en het laurierblaadje toe. Roer dit door en laat het 10 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep en wrijf deze door een zeef.
- Smelt 30 gram boter in een aparte pan.
- Voeg de bloem toe en roer dit glad.
- Giet een beetje soep bij de roux en roer dit glad. Herhaal dit tot je alle soep hebt toegevoegd.
- Breng de soep op smaak met peper en zout.
- Klop de room met een beetje zout op. Schep een lepel slagroom op de soep, vlak voor het serveren.
- Garneer de soep met wat fijngehakte peterselie en serveer.