TOMATENSOEP KLASSIEK

Ingrediënten

  • 50 gr boter
  • 60 gr bloem
  • 80 gr tomatenpuree
  • 100 gr mirepoix (in brunoise gesneden kleine blokjes gesneden wortel, ui, prei en knolselderij)
  • 1 takje tijm
  • 8 dl liter groentebouillon, vers of blokje
  • 2 dl tomatensap
  • 0,5 dl room 
  • 1 Peterseliesteel

Voorbereiding

  • Maak de groente bouillon klaar. Laat deze afkoelen
  • Snij de groenten tot een mirepoix. Hak de peterselie

Bereidingswijze

  • Fruit de mirepoix aan in de boter
  • Voeg de tomatenpuree toe en ontzuur deze door 1-2 minuten licht te bakken
  • Doe de bloem erbij en gaar de roux in ongeveer 2 minuten op laag vuur al roerend
  • De helft van de afgekoelde bouillon toevoegen en glad roeren met een garde op hoog vuur
  • Voeg de tijm toe
  • De rest van de bouillon en de tomatensap erbij gieten en de massa aan de kook brengen
  • Vuur laag zetten en ongeveer 20 minuten zachtjes koken, pas op voor aanbranden, regelmatig blijven roeren.
  • Breng de soep op smaak met peper en zout, en doe deze door een zeef zodat de gladde soep overblijft.
  • Voor serveren de room en wat gehakte peterselie toevoegen in een vrolijk patroontje

Scroll naar boven