DUITSE AARDAPPELSALADE

Ingrediënten

  • 500 g aardappels
  • 50 gr gerookt mager of doorregen spek
  • 1 ui
  • ½ dl vleesbouillon (blokje)
  • 2 el peterselie
  • Peper uit de molen

Ingrediënten dressing:

  • 2 el witte wijnazijn
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 tl grove mosterd
  • Peper, Zout uit de molen

Voorbereiding

  • Borstel aardappel schoon & kook 5 min
  • Snij het spek
  • Pel en snipper de uit
  • Maak een dressing van olie, azijn en 1 tl mosterd, peper, zout

Bereidingswijze

  • Bak het spek in een pan zonder vet zachtjes ui
  • Doe de UI bij het spek en fruit mee
  • Voeg de bouillon toe
  • Pel de aardappel, snij in plakken, leg uit in een bord. Bestrooi ruim met peper.
  • Meng de dressing met het spek
  • Giet spek mengsel over de aardappels
  • Dek af en laat 2 uur staan. Schep tussendoor om STAP 8: Hak peterselie en strooi er overheen. Schep om.

Scroll naar boven