Ga naar de inhoud
Ingrediënten
- 500 g aardappels
- 50 gr gerookt mager of doorregen spek
- 1 ui
- ½ dl vleesbouillon (blokje)
- 2 el peterselie
- Peper uit de molen
Ingrediënten dressing:
- 2 el witte wijnazijn
- 3 el zonnebloemolie
- 1 tl grove mosterd
- Peper, Zout uit de molen
Voorbereiding
- Borstel aardappel schoon & kook 5 min
- Snij het spek
- Pel en snipper de uit
- Maak een dressing van olie, azijn en 1 tl mosterd, peper, zout
Bereidingswijze
- Bak het spek in een pan zonder vet zachtjes ui
- Doe de UI bij het spek en fruit mee
- Voeg de bouillon toe
- Pel de aardappel, snij in plakken, leg uit in een bord. Bestrooi ruim met peper.
- Meng de dressing met het spek
- Giet spek mengsel over de aardappels
- Dek af en laat 2 uur staan. Schep tussendoor om STAP 8: Hak peterselie en strooi er overheen. Schep om.