BAVARIOS (AARDBEIEN, PERZIK, ETC)

Ingrediënten

  • 250g convenience aardbeienpuree (*1)
  • 80g suiker
  • 250ml ongezoete slagroom (*2)
  • 7 a 8 g bladgelatine
  • sap van ¼ citroen.

(*1) of, koop diepvries vruchten, laat ontdooien en pureer in een blender

(*2) gaat ook prima met plantaardige slagroom

Voorbereiding

  • Ingrediënten verzamelen
  • Bekken, Steelpan, Mengkom, Spatel, Garde, Plastic Cups

Bereidingswijze

  • Breng de aardbeienpuree samen met de suiker en het citroensap aan de kook
  • Week de gelatine blaadjes in ruim koud water
  • Klop de slagroom tot yoghurtdikte.
  • Indien de aardbeienpuree kookt voeg je de uitgeknepen blaadjes gelatine uit en voeg aan de hete puree toe. (niet meer laten koken)
  • Doe de hete puree in een bekken en zet deze in wasbak met koud water
  • Controleer regelmatig of de puree dikker (kouder) begint te worden
  • Indien de puree “hangend” is de slagroom toevoegen en daarna snel de plastic cups vullen. Deksel en je naam erop. Zet koud.

Opdienen

  • Om los te maken uit de bakje(s) in een steelpan water aan de kook brengen en plastic cup kort in het hete water houden.
  • Direct op bord storten. (geen garnering of slagroom alleen de bavarois)

Scroll naar boven