
Ingrediënten
- 500 gr broodmeel
- 300 gr lauwwarm water
- 8 gr zout
- 11 gr droge gist
Extra’s
- Handje rozijnen
- Bestrijk voor de bolletjes de oven in gaan met eigeel voor een glanzende toplaag
- Bakpapier is plakkerig, gebruik bij voorkeur een teflon onderlaag of vormpjes
Voorbereiding
- hoeveelheden zout en gist kunnen varieren met het soort/merk meel. Controleer goed welke soort meel je gebruikt en pas zout en gist daar op aan. Bij deze broodjes is T65 meel (relatief grof) gebruikt.
Bereidingswijze
- Ontvet de schaal met citroensap
- Meng de meel en het zout
- Meng de gist met het water
- Doe de de meel in de kitchen aid (mixer met deeghaklen)
- Voeg het water met de gist toe en laat kneden tot een soepel deeg
- Dek af met een vochtige doek of huishoudfolie, laat 50 min. staan op confortabele kamer temperatuur (niet te koud)
- Maak het deeg pat en kneed het bolvormig. Laat 10 min. rusten
- Vorm losse bolletjes of worstjes (om stokbroodjes te maken) en plaats op een bakplaat
- Dek het deeg af en zet weg. Laat opnieuw rijzen tot het volume ongeveer verdubbeld is
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Bestuif met lauw water en bak in ca. 20 minuten af tot ze knapperig zijn