OMELET OP GEROOSTERD BROOD

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • peper en zout
  • brood
  • gehakte peterselie

Extra’s

  • Extra garnituur naar smaak, bijvoorbeeld cahmpignons

Zie ook

Voorbereiding

  • Koekenpan met dikke bodem
  • Als je gebruik maakt van extra garnituur zoals champignons dan moeten deze in apart pannetje gebakken worden, en pas op het einde toegevoegd worden.

Bereidingswijze

  • Doe de eieren in een kom, voeg een klein scheutje water toe
  • Voeg een scheutje room toe
  • Klop de eieren en de room los. Voeg peper en zout toe. De room, het eigeel en eiwit moet 1 geheel geworden zijn en niet meer los te herkennen.
  • Smelt de boter/olie, houd het vuur laag
  • Verdeel het ei over de hele pan
  • Maak draaiende bewegingen met de pan zodat het ei in losse flarden begint te vormen
  • Haal de pan van het vuur als het ei nog net vochtig is, de omelert gaart verder met de warmte van de pan
  • Maak van alle ei een bergje tegen de rand van de pan zodat de omelet een mooie ronde halve maan wordt.
  • Laat doorgaren tot het ei net droog is.
  • Serveer met peterselie

Scroll naar boven