Ga naar de inhoud
voorlopige afbeelding
Ingrediënten
- 25 gram boter
- 0,5 (50 gr) gesnipperde ui
- 30 gram bloem
- 0,5 liter melk (of kalfs fond)
- 1 laurierblaad
- 5 gekneusde peperkorrels
Bereidingswijze
- Smelt de boter in een steel pan
- Voeg de ui, laurier en peperkorrels toe, laat zachtjes fruiten – geen kleur
- Voeg de bloem toe en gaar de nu ontstane roux tot gaar. (laat afkoelen)
korte kooktijd 2 a 3 min., kleur blijft wit
- Verwarm de melk tot 60 C en giet deze op de koude roux.
- Roer met de garde de koude roux los zodat er geen klontjes ontstaan
- Plaats de steelpan op de pit en breng al roerend naar het kookpunt.
- Laat gedurende 20 minuten zachtjes trekken. Blijf regelmatig roeren.
- Zeef de vaste bestand delen uit de bechamel