VERSE TOMATENSOEP

Ingrediënten

  • 500 gram tomaten
  • 0,25 liter bouillon
  • 0,5 kleine ui
  • 2 wortels
  • 1 teentje knoflook
  • 0,5 takje tijm
  • 1 lavasblaadje
  • 1 klein laurierblaadje
  • peper
  • zout
  • 40 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 60 milliliter room
  • peterselie

Voorbereiding

  • Was de tomaten. Snijd ze in stukken.
  • Snipper de ui en de wortel.
  • Hak de peterselie fijn.

Bereidingswijze

  • Smelt 10 gram boter in een pan. Doe de ui, de wortel en de knoflook in de pan en smoor dit 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Doe de tomaat en de tijm erbij en smoor dit 5 minuten mee.
  • Voeg de bouillon, het lavasblaadje en het laurierblaadje toe. Roer dit door en laat het 10 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep en wrijf deze door een zeef.
  • Smelt 30 gram boter in een aparte pan.
  • Voeg de bloem toe en roer dit glad.
  • Giet een beetje soep bij de roux en roer dit glad. Herhaal dit tot je alle soep hebt toegevoegd.
  • Breng de soep op smaak met peper en zout.
  • Klop de room met een beetje zout op. Schep een lepel slagroom op de soep, vlak voor het serveren.
  • Garneer de soep met wat fijngehakte peterselie en serveer.

Scroll naar boven