UIENSOEP KLASSIEK

Ingrediënten

  • 5 st middelgroot uien of 500 g.
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 15 ml cognac
  • 1 l groente bouillon
  • 2 dl witte wijn
  • 5 g tomatenpuree

Extra’s

  • Garnituur, een stuk of 5 stukjes stokbrood met geraspte kaas

Bereidingswijze

  • Schil de uien en snijd ze in dunne ringen
  • Verhit de boter in een grote pan en fruit de uien tot ze goudbruin zijn en beginnen te karamelliseren (langzaam, lang !!), de uien moet echt mooi bruinen en krimpen)
  • voeg de tomatenpuree toe na het karamelliseren van de uien
  • Strooi de bloem erover en fruit deze kort mee
  • Blus af met de cognac en de witte wijn
  • Voeg de bouillon toe en laat de soep 20 minuten zachtjes koken 
  • Breng de soep op smaak met zout en peper
  • Serveer de soep met een broodje met gesmolten kaas erop.

Scroll naar boven