Ga naar de inhoud
Ingrediënten
- 50 gr boter
- 60 gr bloem
- 80 gr tomatenpuree
- 100 gr mirepoix (in brunoise gesneden kleine blokjes gesneden wortel, ui, prei en knolselderij)
- 1 takje tijm
- 8 dl liter groentebouillon, vers of blokje
- 2 dl tomatensap
- 0,5 dl room
- 1 Peterseliesteel
Voorbereiding
- Maak de groente bouillon klaar. Laat deze afkoelen
- Snij de groenten tot een mirepoix. Hak de peterselie
Bereidingswijze
- Fruit de mirepoix aan in de boter
- Voeg de tomatenpuree toe en ontzuur deze door 1-2 minuten licht te bakken
- Doe de bloem erbij en gaar de roux in ongeveer 2 minuten op laag vuur al roerend
- De helft van de afgekoelde bouillon toevoegen en glad roeren met een garde op hoog vuur
- Voeg de tijm toe
- De rest van de bouillon en de tomatensap erbij gieten en de massa aan de kook brengen
- Vuur laag zetten en ongeveer 20 minuten zachtjes koken, pas op voor aanbranden, regelmatig blijven roeren.
- Breng de soep op smaak met peper en zout, en doe deze door een zeef zodat de gladde soep overblijft.
- Voor serveren de room en wat gehakte peterselie toevoegen in een vrolijk patroontje