BECHAMELSAUS

voorlopige afbeelding

Ingrediënten

  • 25 gram boter
  • 0,5 (50 gr) gesnipperde ui
  • 30 gram bloem
  • 0,5 liter melk (of kalfs fond)
  • 1 laurierblaad
  • 5 gekneusde peperkorrels

Bereidingswijze

  • Smelt de boter in een steel pan
  • Voeg de ui, laurier en peperkorrels toe, laat zachtjes fruiten – geen kleur
  • Voeg de bloem toe en gaar de nu ontstane roux tot gaar. (laat afkoelen)
    korte kooktijd 2 a 3 min., kleur blijft wit
  • Verwarm de melk tot 60 C en giet deze op de koude roux.
  • Roer met de garde de koude roux los zodat er geen klontjes ontstaan
  • Plaats de steelpan op de pit en breng al roerend naar het kookpunt.
  • Laat gedurende 20 minuten zachtjes trekken. Blijf regelmatig roeren.
  • Zeef de vaste bestand delen uit de bechamel
Scroll naar boven