Ga naar de inhoud
Ingrediënten
- 3 eieren
- peper en zout
- brood
- gehakte peterselie
Extra’s
- Extra garnituur naar smaak, bijvoorbeeld cahmpignons
Zie ook
Voorbereiding
- Koekenpan met dikke bodem
- Als je gebruik maakt van extra garnituur zoals champignons dan moeten deze in apart pannetje gebakken worden, en pas op het einde toegevoegd worden.
Bereidingswijze
- Doe de eieren in een kom, voeg een klein scheutje water toe
- Voeg een scheutje room toe
- Klop de eieren en de room los. Voeg peper en zout toe. De room, het eigeel en eiwit moet 1 geheel geworden zijn en niet meer los te herkennen.
- Smelt de boter/olie, houd het vuur laag
- Verdeel het ei over de hele pan
- Maak draaiende bewegingen met de pan zodat het ei in losse flarden begint te vormen
- Haal de pan van het vuur als het ei nog net vochtig is, de omelert gaart verder met de warmte van de pan
- Maak van alle ei een bergje tegen de rand van de pan zodat de omelet een mooie ronde halve maan wordt.
- Laat doorgaren tot het ei net droog is.
- Serveer met peterselie