BROOD/STOKBROOD

Ingrediënten

  • 500 gr broodmeel
  • 300 gr lauwwarm water
  • 8 gr zout
  • 11 gr droge gist

Extra’s

  • Handje rozijnen
  • Bestrijk voor de bolletjes de oven in gaan met eigeel voor een glanzende toplaag
  • Bakpapier is plakkerig, gebruik bij voorkeur een teflon onderlaag of vormpjes

Voorbereiding

  • hoeveelheden zout en gist kunnen varieren met het soort/merk meel. Controleer goed welke soort meel je gebruikt en pas zout en gist daar op aan. Bij deze broodjes is T65 meel (relatief grof) gebruikt.

Bereidingswijze

  • Ontvet de schaal met citroensap
  • Meng de meel en het zout
  • Meng de gist met het water
  • Doe de de meel in de kitchen aid (mixer met deeghaklen)
  • Voeg het water met de gist toe en laat kneden tot een soepel deeg
  • Dek af met een vochtige doek of huishoudfolie, laat 50 min. staan op confortabele kamer temperatuur (niet te koud)
  • Maak het deeg pat en kneed het bolvormig. Laat 10 min. rusten
  • Vorm losse bolletjes of worstjes (om stokbroodjes te maken) en plaats op een bakplaat
  • Dek het deeg af en zet weg. Laat opnieuw rijzen tot het volume ongeveer verdubbeld is
  • Verwarm de oven voor op 220 graden
  • Bestuif met lauw water en bak in ca. 20 minuten af tot ze knapperig zijn

Scroll naar boven