Meng de ingrediënten voor het deeg en kneed tot een gladde massa (als het deeg brokkelig blijft is, heel klein beetje melk toevoegen)
Pak het deeg in met huishoudfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast (Langer rusten bij voorkeur een hele nacht geeft betere smaakafgifte van de kruiden)
Voorbereiding spijs
Maal de amandelen snel fijn.
Voeg suiker, citroenrasp en eiwit toe. Goed mengen
De spijs kan direct gebruikt worden of bewaar in de koelkast
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden, boven en onderwarmte
Vet de bakvorm in en bekleed eventueel met bakpapier
Meng de eierdooier met de melk of room, bewaar
Halveer het deeg en maak 2 plakken met een deegroller ter grootte van de vorm
Leg een plak op de bodem, en bedek met de spijs
Leg de tweede plak bovenop, en bestrijk met de helft van het mengsel van eierdooier en room
Plaats de losse amandelen in een patroon, en bestrijk opnieuw
Bak in 40 minuten gaar in de oven
Laat afkoelen voor het snijden
Extra’s
In plaats van een bakvorm kan de spijs ook in het deeg tot een rol gemaakt worden, en dan afgebakken worden in de oven.