
Ingrediënten
- 400 g paellarijst
- C.a. 600 gr. kippendijen
- 250 g rauwe chorizo, ontveld
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 liter kippenbouillon
- 1 theelepel paprikapoeder
- 100 g mais
- 6 grote tomaten
Voorbereiding
- Was de rijst goed, laat hem uitlekken en zet hem opzij.
- Snijd de kip in kleine stukjes en bestrooi ze met zout en peper. Ontvel de chorizo & snijd deze in dikke plakken.
- Ontvel de tomaten, en ontdoe vervolgens de tomaat en de paprika van zaadlijsten en zaadjes en hak deze in stukjes.
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote, diepe koekenpan of paellapan en braad de stukjes kip rondom aan; schep ze op een bord en zet ze opzij.
- Doe de plakken chorizo in de pan, bak ze 2 minuten en voeg de gehakte paprika en knoflook toe. Bak alles nog 3-4 minuten onder regelmatig omscheppen, tot de paprika zacht begint te worden.
- Doe de rijst erbij en bak die al omscheppend enkele minuten om de korrels te roosteren.
- Voeg dan de bouillon en het paprikapoeder toe.
- Breng het geheel aan de kook, leg de stukjes kip weer in de pan en zet het vuur lager.
- Laat alles 15 minuten sudderen, onder af en toe omscheppen.
- Voeg de mais en gehakte tomaten toe en verwarm alles nog 10 minuten op laag vuur; schep het geheel af en toe om.
- Haal als de rijst net gaar is de pan van het vuur en laat hem een paar minuten staan.