PAELLA MET KIP & CHORIZO

Ingrediënten

  • 400 g paellarijst
  • C.a. 600 gr. kippendijen
  • 250 g rauwe chorizo, ontveld
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 100 g mais
  • 6 grote tomaten

Voorbereiding

  • Was de rijst goed, laat hem uitlekken en zet hem opzij.
  • Snijd de kip in kleine stukjes en bestrooi ze met zout en peper. Ontvel de chorizo & snijd deze in dikke plakken.
  • Ontvel de tomaten, en ontdoe vervolgens de tomaat en de paprika van zaadlijsten en zaadjes en hak deze in stukjes.

Bereidingswijze

  • Verhit de olijfolie in een grote, diepe koekenpan of paellapan en braad de stukjes kip rondom aan; schep ze op een bord en zet ze opzij.
  • Doe de plakken chorizo in de pan, bak ze 2 minuten en voeg de gehakte paprika en knoflook toe. Bak alles nog 3-4 minuten onder regelmatig omscheppen, tot de paprika zacht begint te worden.
  • Doe de rijst erbij en bak die al omscheppend enkele minuten om de korrels te roosteren.
  • Voeg dan de bouillon en het paprikapoeder toe.
  • Breng het geheel aan de kook, leg de stukjes kip weer in de pan en zet het vuur lager.
  • Laat alles 15 minuten sudderen, onder af en toe omscheppen.
  • Voeg de mais en gehakte tomaten toe en verwarm alles nog 10 minuten op laag vuur; schep het geheel af en toe om.
  • Haal als de rijst net gaar is de pan van het vuur en laat hem een paar minuten staan.

Scroll naar boven