
Ingrediënten
- 250g convenience aardbeienpuree (*1)
- 80g suiker
- 250ml ongezoete slagroom (*2)
- 7 a 8 g bladgelatine
- sap van ¼ citroen.
(*1) of, koop diepvries vruchten, laat ontdooien en pureer in een blender
(*2) gaat ook prima met plantaardige slagroom
Voorbereiding
- Ingrediënten verzamelen
- Bekken, Steelpan, Mengkom, Spatel, Garde, Plastic Cups
Bereidingswijze
- Breng de aardbeienpuree samen met de suiker en het citroensap aan de kook
- Week de gelatine blaadjes in ruim koud water
- Klop de slagroom tot yoghurtdikte.
- Indien de aardbeienpuree kookt voeg je de uitgeknepen blaadjes gelatine uit en voeg aan de hete puree toe. (niet meer laten koken)
- Doe de hete puree in een bekken en zet deze in wasbak met koud water
- Controleer regelmatig of de puree dikker (kouder) begint te worden
- Indien de puree “hangend” is de slagroom toevoegen en daarna snel de plastic cups vullen. Deksel en je naam erop. Zet koud.
Opdienen
- Om los te maken uit de bakje(s) in een steelpan water aan de kook brengen en plastic cup kort in het hete water houden.
- Direct op bord storten. (geen garnering of slagroom alleen de bavarois)